Blog

Κάντε το δωμάτιό σας να μοιάζει μεγάλο χρησιμοποιώντας τα μικρά μυστικά μας!

Λοιπόν εντάξει έχετε ένα μεσαίο προς μικρό δωμάτιο (όπως οι περισσότεροι από εμάς) αλλά ποθείτε αυτά τα μεγάλα δωμάτια με άπλα που βλέπετε στις καταχωρήσεις των περιοδικών και το Instagram!

Να σας πω ένα μυστικό? Και αυτά δεν είναι πολύ μεγαλύτερα σαν τετραγωνικά  απλώς είναι φωτογραφημένα από την κατάλληλη γωνία και βέβαια ακολουθούν μερικούς χρυσούς κανόνες και tips για να δίνουν αυτή ακριβώς την αίσθηση!

Ένα μικρών ή μεσαίων διαστάσεων δωμάτιο λοιπόν μπορεί να πάρει τη μορφή μεγαλύτερου με τα παρακάτω έξυπνα tips!

Απελευθερώστε το από μεγάλα έπιπλα.

Όσο μικρότερες οι διαστάσεις του δωματίου τόσο μικρότερα σε διαστάσεις πρέπει να είναι και τα έπιπλα ώστε να προσαρμόσουμε την γενική αίσθηση του χώρου στην αναλογία που πρέπει και που θα το κάνει να φαίνεται ευρύχωρο.  Η ποικιλία είναι μεγάλη και μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες εδώ.

Απελευθερώστε το γενικώς από έπιπλα.

Και αν δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με μικρότερα έπιπλα επιλέξτε απλώς λιγότερα! Ένα κομοδίνο αντί για δύο σε μια κρεβατοκάμαρα – βάζοντας εναλλακτικά ένα μικρό ράφι, ένας μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος αντί για πολλά κομμάτια. Μην ξεχνάτε ότι η αφαίρεση πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει χώρο για ένα μεγαλύτερο κομμάτι που ίσως χωρέσει περισσότερα πράγματα και ελαφρύνει/ μεγαλώσει ταυτόχρονα το χώρο. Δείτε ντουλάπες και αποθηκευτικούς εδώ .

Επιλέξτε μεγάλο χαλί

Ένα μεγάλο, πλούσιο χαλί θα δείξει το χώρο μεγαλύτερο σε αντίθεση με ένα μικρό που καλύπτει μια συγκεκριμένη επιφάνεια. Επιπλέον αυτομάτως το δωμάτιο δείχνει περισσότερο cozy, ιδανικό για cocooning δηλαδή!

 Το πάντα διαχρονικό «λευκό»

Αγαπημένο χρώμα, κυρίως όταν βρίσκεται παντού στο δωμάτιο: ταβάνι, κρεβάτι, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, έπιπλα. Αυτομάτως ο χώρος δείχνει μεγάλος και φωτεινός! Συνδυάστε τις υφές αντί για τα χρώματα και θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Reading corner

Δημιουργήστε τη δική σας γωνιά διαβάσματος προσθέτοντας μια πολυθρόνα στο χώρο, η οποία σίγουρα θα αποτελέσει και το κατάλληλο σημείο στο οποίο μπορείτε να ακουμπήσετε τα ρούχα σας μετά από μια κουραστική ημέρα!

Αν δεν υπάρχει χώρος για πολυθρόνα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σκαμπό ή ένα πλεκτό καλάθι.

Φως, φως και πάλι φως!


Περισσότερες από μια εστίες φωτός δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κύρους στο δωμάτιο. Επιπλέον βοηθούν στο να αποκτήσει ο χώρος σας τον φωτιστικό τόνο που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν μπορέσετε να τοποθετήσετε ένα dimmer, το οποίο θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα! Αν έχετε χαμηλά ταβάνια προτιμήστε τα οριζόντια φωτιστικά τα οποία εφάπτονται στην οροφή και όχι τα κρεμαστά.

Έχετε ανακαλύψει τις απλίκες;

Έχετε προσέξει πως στα ξενοδοχεία υπάρχουν συνήθως απλίκες στον τοίχο πάνω από τα κομοδίνα; Μη διστάσετε να αφαιρέσετε τα πορτατίφ από τα κομοδίνα σας ώστε να ελευθερωθεί πολύτιμος χώρος από αυτά τόσο στην πράξη όσο και οπτικά.  Και αν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό, τότε προτιμήστε γραμμές φωτός με ledοταινίες και κρυφούς φωτισμούς κάτω από τα ράφια ή το κρεβάτι οι οποίες δημιουργούν μια ασάφεια ως προς τα όρια του χώρου με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται τα όρια του χώρου.

Ακολουθώντας αυτά τα tips θα δείτε μεγάλη αλλαγή στο χώρο σας και θα νιώσετε πως κοιμάστε σε ένα master bedroom, που όμως δεν θα έχει χάσει την αίσθηση της ζεστής φωλιάς που χρειάζεται ο προσωπικός σας χώρος!