Blog

Τεχνητά φυτά , το νέο αναπάντεχο trend!

Τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει μια αναπάντεχη τάση στο χώρο της διακόσμησης την οποία τείνουν να ακολουθούν όλο και περισσότεροι interior designers, αλλά και λάτρεις των αλλαγών! Πρόκειται για τα τεχνητά φυτά, τα οποία σίγουρα ήρθαν για να μείνουν. Ας δούμε όμως λίγα περισσότερα πράγματα γι’ αυτό το νέο trend.

Μπορούν να αλλάξουν το χώρο μου;

Φυσικά! Ένα κρύο ή αδιάφορο δωμάτιο μπορεί να αποκτήσει στυλ και προσωπικότητα αν τοποθετήσετε τα τεχνητά φυτά σε θέσεις κλειδί, όπως στο τραπεζάκι του καφέ, σε μια γωνία ή στο γείσο του παραθύρου. Πρόκειται ίσως για την πιο γρήγορη, εύκολη και low budget αλλαγή που μπορείτε να κάνετε σήμερα κιόλας!

Γιατί να χρησιμοποιήσω τεχνητά φυτά;

Εκτός από το ότι προσδίδουν ομορφιά στο χώρο, είναι και πολύ πιο πρακτικά από τα αληθινά φυτά. Δεν χρειάζονται φροντίδα, δεν καταστρέφονται και κυρίως δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα για κανέναν, καθώς πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα φυτά! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η τάση αυτή εκτός από το σπίτι έχει μεταφερθεί και σε αρκετούς επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε χώρους εστίασης. Τα φυτά από μόνα τους μπορούν να αλλάξουν ριζικά ένα χώρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για φυτά που δεν χρειάζονται ειδική περιποίηση και θα μείνουν αναλλοίωτα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα αποθηκεύονται εύκολα, άρα θα μπορείτε να κάνετε διαρκώς αλλαγές και κυρίως δεν χρειάζεται να αγοράζετε κάθε βδομάδα νέα όπως θα κάνατε με τα αληθινά.

Δεν φαίνονται ψεύτικα;

Πολλοί μπορεί να απορρίψουν αυτή την τάση καθώς πάντα υπάρχει το ερώτημα «μα καλά δεν φαίνονται ψεύτικα»; Μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά πως αν επιλέξετε ποιοτικά τεχνητά φυτά δεν θα μπορείτε να τα ξεχωρίσετε από τα αληθινά. Tip: όταν τα τοποθετήσετε σε γλάστρα μπορείτε να προσθέσετε λίγο χώμα το οποίο ενισχύει την αίσθηση του αληθινού φυτού!

Τύποι τεχνητών φυτών

Κρεμαστά και γιρλάντες

Μπορούν να πλεχτούν θαυμάσια σε πέργκολες, ή απλά να κρέμονται σαν καταρράκτες από τον τοίχο. Μπορούν να είναι σκέτες πρασινάδες ή ανθισμένες περικοκλάδες. Καλύπτουν υπέροχα γωνίες, πρεβάζια, κολώνες και ράφια.

Παχύφυτα και κάκτοι

Τα παχύφυτα είναι φυτά με παχύ μίσχο ή με αγκάθια, όπου αποθηκεύουν νερό, όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Τέτοιο φυτό είναι η αλόη και μπορεί εύκολα να μπερδέψετε μια τεχνητή με μια φυσική.

Δέντρα σε γλάστρες

Σε αυτή την περίπτωση θα εκπλαγείτε με τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει: φοίνικες (για να δώσουμε τροπική αίσθηση), φράκτες, φτέρες, κισσοί (π.χ. για κρεμαστά, κλπ). Μπορούμε να τα βρούμε σε μικρά μεγέθη (επιτραπέζια) ή μεγαλύτερα για το πάτωμα. Απλά να είστε προσεκτικοί, όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να μοιάζει με τεχνητό, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο για την ποιότητα.
Αν θέλουμε να επιτύχουμε ένα ανατολίτικο ή μινιμαλιστικό στυλ, προτιμούμε να τοποθετήσουμε ξύλινες βέργες ή τεχνητά καλάμια μπαμπού. Αλλά προσέξτε, να συνδυάζονται με το στυλ των επίπλων, για να μην χαλάνε την αρμονία. Επίσης, τα τεχνητά δέντρα μπονσάι είναι μια κομψή επιλογή, αλλά μπορεί να είναι λίγο ακριβά.

Λουλούδια σε γλάστρα

Το πιο διαδεδομένο είδος είναι ανθισμένα κλαδιά λευκής ή ροζ ορχιδέας. Τα τεχνητά τριαντάφυλλα χρησιμοποιούνται επίσης στην εσωτερική διακόσμηση, με το πλεονέκτημα ότι το στέλεχός τους μπορεί να φαίνεται πολύ φυσικό. Στην περίπτωση αυτή, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται, είναι ως επί το πλείστον κόκκινο, φούξια και κρεμ. Ωστόσο, οι δυνατότητες για τα λουλούδια είναι σχεδόν ατελείωτες και θα εξαρτηθεί πολύ από το γούστο σας και το συνδυασμό που θέλετε να κάνετε.

Η ομάδα του Home Recipe εξειδικεύεται στη διακόσμηση με τη χρήση τεχνητών φυτών! Ρωτήστε μας για οτιδήποτε χρειαστείτε.